OSUDA NAPADA NA LGBTQ ZAJEDNICU U KLUBU „SUPER SUPER“

Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) najoštrije osuđuje napad na LGBTQ zajednicu, napad na građane Republike Hrvatske koji su se zatekli u klubu „Super Super“.

Nedopustivo je da u 2017. godini ovakvi napadi ne samo da postoje u Hrvatskoj, već, nažalost postaje praksa da se manjinske skupine ne mogu osjećati sigurnima u vlastitoj državi – najvećim dijelom i zbog šutnje aktualnih vlasti i predsjednice koji očito zaboravljaju da bi trebali zastupati i štititi sve stanovnike ove zemlje, a ne samo neke.

Šutnja, koja gromoglasno govori više od riječi, nije od jučer. Šutjelo se kada je jedan saborski zastupnik doslovce pozivao na linčovanje studenata, šutjelo se kada su devastirani antifašistički spomenici, šutjelo se kada se širio govor mržnje prema svima onima koji se protive služenju vojnog roka, šutjelo se kada filoustaše napadaju prosvjednike poslije mise za zločinca Pavelića, pa čemu onda čuđenje da se šuti i sada? LGBTQ osobe su ionako za prosječnog „državotvornog“ političara samo „pederi“ i „lezbe“ koji ne zaslužuju ništa bolje. Uostalom, vlada nam je to i pokazala prisustvom ministra vanjskih poslova na tzv. „Festivalu tradicije i konzervativnih ideja“ (čitaj: Zalaganje za povratak u Srednji vijek). Dakle, ne samo da vlasti šute – one i podupiru sramotne i necivilizacijske teze i ciljeve: od zabrane pobačaja, zabrane umjetne oplodnje, zabrane seksualnog odgoja, pretvaranje žena u građane drugog reda, netolerancije prema drugim narodima, prema drugim vjerama (judaizam, pravoslavlje…) kao i prema ateistima, prema drukčijim političkim stavovima i mišljenjima, prema znanosti i budućoj inteligenciji općenito (studenti, reforma školstva, branjenje „copypastera“ i dezavuiranje g. Đikića, g. Jokića…).

U državi u kojoj oni koji bi trebali nešto učiniti da se ovakve stvari ne događaju to ne rade i ne žele uraditi, potrebno je da narod bude glasan.

Zato SRP, u ime svojih članova, u ime naroda koji se protivi ovakvom primitivizmu, traži da se odgovorni za ovaj čin mržnje pronađu i kazne i, isto tako, tražimo da vlada i predsjednica Republike Hrvatske osude ovaj zločin nad LGBTQ zajednicom – ne deklarativno i općenito, već osudom konkretnog zločina.

Ukoliko to ne učine, tada znamo da su oni vlada samo jedne skupine građana – i to one koju možemo definirati kombinacijom tri riječi: Hrvat/katolik/desničar.