Bernardić: Vraćanjem dijaloga vraćamo i povjerenje na ljevici

http://www.sdp.hr/aktualno/bernardic-vracanjem-dijaloga-vracamo-povjerenje-ljevici/

 

 

„Nastavljamo razgovor s lijevim strankama jer ljevica u Hrvatskoj ima praktički ista razmišljanja oko najvažnijih tema za našu zemlju i upravo na tome temeljimo daljnju suradnju,“poručio je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a nakon današnjeg sastanka s vodstvom Socijalističke radničke partije Hrvatske.

Podsjetio je da susretom s vodstvom Socijalističke radničke partije Hrvatske nastavljamo otvaranje dijaloga na ljevici, kojeg smo već prije nekoliko tjedana započeli razgovorima s predstavnicima stranaka Naprijed Hrvatska te Hrvatski laburisti – Stranka rada.

„Do sada nažalost nije bilo dovoljno povjerenja jer nije bilo niti razgovora, a sada vraćamo povjerenje tako što se vraćamo razgovoru i međusobnoj suradnji. Posebno mi je drago što smo danas započeli i dogovore o konkretnim inicijativama oko zaštite radničkih prava, prava žena i zaštite tekovine antifašizma,“ naglasio je Bernardić.

„Osnovna intencija našeg zajedničkog sastanka bila je da se kao Socijalistička radnička partija stavimo aktivno u funkciju jačanja uloge ljevice na našoj društveno političkoj sceni jer smatramo da je SDP taj koji bi morao biti vodilja i centar usmjeravanja te okupljanja svega na ljevici jer sve što je drugačije ne daje prave rezultate i odraz stanja. Naša želja je da, s obzirom na trenutak kakav imamo u državi, se SDP doista pretvori u vodeću stranku ljevice i svih stranaka,“ poručio je nakon susreta Vlado Bušić, predsjednik Socijalističke radničke partije Hrvatske.