Pešalov: Pristupio sam SRP-u, nisam na prodaju kao krumpir

Pešalov: Pristupio sam SRP-u, nisam na prodaju kao krumpir

Sportaš Nikolaj Pešalov drugi je na listi SRP-a u X. izbornoj jedinici. Na predstavljanju programa stranke preporučio je Hrvatskoj da ne uđe u Uniju

Preuzeto sa : www.24sata.hr Piše: 

Povratak socijalizma – planske ekonomije i radničkog samoupravljanja. Izlazak iz NATO-a, odustajanje od ulaska u EU, ukidanje vjeronauka u školama, besplatno zdravstvo i obrazovanje za sve, neke su od izbornih odrednica Socijalističke radničke partije (SRP). Predstavili su ih u Splitu potpredsjednik stranke Ranko Adorić i Nikolaj Pešalov, dizač utega.

– Živim u državi koja je 10 godina u EU, i Hrvatskoj bih preporučio da ne ulazi. Druge države ti diktiraju kako i gdje da živiš, što da jedeš, gdje da i zašto da spavaš – upozorio je Pešalov.

Dizač utega sa splitskom i bugarskom adresom, drugi je na listi SRP-a u X. izbornoj jedinici. Želi promjene u Hrvatskoj koju također smatra svojom zemljom. No, frustriran je neispunjenim obećanjima domaćih vladajućih političara i sve lošijom situacijom.

– Bilo im je drago da primam medalje, da se slikaju sa mnom. Bilo je puno obećanja, a poslije ništa! Imam djecu i ne mogu jesti medalje, pehare, a niti pohvale. Dok sam bio sportaš na svjetskim natjecanjima, svi su me fotografirali. Završio sam sa sportom, a bilo je kao da nikad nisam bio u ovoj državi – požalio se  taj sportaš koji je osvojio brojne medalje pod hrvatskom zastavom.

Pešalov kaže da je iz obitelji radnika, te da mu je ideologija SRP-a bliska. Nije htio u HDZ-u i druge stranke jer je on “čovjek koji se ne može kupiti kao kilu krumpira ili paprike”.

– Nadamo se dobrim rezultatima, narod je umoran od kapitalizma! Ankete pokazuje da će HDZ biti poražen, pa naši birači ne trebaju glasati protiv njih tako da daju svoj glas za SDP – poručio je Adorić.

Više o temi:

 

SlobodnaDalmacija: http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/156152/Default.aspx

Index: http://www.index.hr/vijesti/clanak/olimpijac-nikolaj-pesalov-na-listi-srpa-narod-je-umoran-od-kapitalizma/584789.aspx