PODRŠKA RADNIČKIM DEMONSTRACIJAMA U TUZLI

U tuzlanskom kantonu je nezaposleno čak 100 000 radno sposobnih osoba koje padaju samo na teret zaposlenih radnika. To masovno osiromašenje je posljedica restauracije kapitalizma, odnosno pljačkaškog imperijalističkog pohoda kojemu je cilj bio uništavanje jugoslavenske privrede, razbijanje saveza do tada ravnopravnih naroda, osvajanje tog tržišta i preuzimanje svih prirodnih i ljudskih resursa pod svoj nadzor preko njima odanih vazala iz redova novopečene domaće kapitalističke i politikanske oligarhije.

Radnici robovi, vi, skupa s vašom djecom, polako umirete od neimaštine, smrzavate se po zimi, lutate uzaludno tražeći bilo kakav posao dok gospoda uživaju u toplim kancelarijama, siti i bezbrižni vode svoj nemoralan život lažući vam u oči da su oni vaši predstavnici koji zastupaju vaše interese. Ta gospoda žive od znoja radničkog na kojem su se obogatili kroz nemoralnu pretvorbu i privatizaciju huškajući radnika jedne nacionalnosti na radnika druge nacionalnosti.

Ne dopustite da vas razjedine te politikanske gulikože radnog naroda koji imaju obraza nabacivati krivnje na druge narode da bi prikrili svoje buduće zle namjere i osigurali svoj pljačkaški plijen i ratno profiterstvo. Oni su vas razvlastili za vrijeme bratoubilačkog rata, a sada je došlo vrijeme spoznaje pa vi konačno razvlastite bandu lopovsku i njihove vazale i postanite vlasnici poduzeća koje ste ionako VI stvorili, a ne oni.

Kapital se ne može oplođivati sam jer je mrtva materija. Živi rad radnika oplođuje kapital, a to znači da je kapital plod udruženog rada svih radnika i zato on može biti samo u vlasništvu radnika, a nikako pojedinaca. Za razvlaštenje svih parazita imate svako moralno i logičko pravo. Organizirajte se u odbore i krenite u izgradnju socijalističke revolucije!

Socijalistička radnička partija Hrvatske pruža punu podršku opravdanom nezadovoljstvu obespravljenih radnika, nezaposlenih radnika i nezadovoljne omladine osuđene ne svojom krivnjom na neizvjesnu budućnost .

Poništenje pretvorbe i privatizacije! Poduzeća radnicima!

 

 

 

Vesna Nikolić