POMRAČENJE ANTIFAŠIZMA U CRNOJ GORI

Saopštenje za javnost

 

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, kao internacionalistička politička organizacija, ovogodišnji 9. maj 2019. godine doživljava kao ružno pečaćenje Crne Gore izmišljenim presudama lidera Demokratskog fronta, Milana Kneževića i Andrije Mandića na kraju montiranog procesa „državni udar“. Nije slučajno da se ovo desi na Dan pobjede nad fašizmom u II. svjetskom ratu. Ovim se crnogorska vlast duboko izvinjava zemljema maticama fašizma-Italiji i nacizma-Njemačkoj i pokazuje da progoni i montirani procesi i danas imaju istu prođu kao za vrijeme Musolinija i Hitlera (i oni su imali dovoljne razloge da počnu rat).

Naručenim presudama za takozvani „državni udar“ (pogledati Tonekov izvještaj objavljen u Pobjedi od 29.11.2018.g strana 1 i 3) sluge „zapadne demokratije“ pokušavaju da udaraju packe antifašističkoj Jugoslaviji i u njoj posebno Crnoj Gori i Srbiji i iznad svega Rusiji za njihov doprinos rušenju vojno agresivnog i imperijalno porobljivačkog fašizma i nacizma Italije i Njemačke i drugih satelitskih država Evrope.

Mi komunisti Crne Gore pozivamo međunarodnu komunističku i slobodarsku javnost na solidarnost u osudi ovog montiranog političkog sudskog procesa i osude opozicionih funkcionera Demokratskog fronta u Crnoj Gori.

 

Za JKPCG

Vladislav Vuković, predsjednik Centralnog komiteta