Povodom bestijalnog masakra i etničkog čišćenja pojasa Gaze od strane Izraela: MASAKR PALESTINSKOG NARODA – SRAMOTA SVIJETA

Svjedoci smo neviđenog terora kojeg Izraelska država od samog osnutka, već više od 75 godina, vrši nad Palestinskim narodom onemogućavajući mu stvaranje vlastite države, permanentno otimajući im životni prostor i tjerajući ih u sve uže okvire, protivno rezolucijama UN-a i međunarodnim sporazumima,. Upravo ovih dana, takav teror nad građanskim i političkim pravima palestinskog naroda nalazi se na vrhuncu, protivno međunarodnom pravu, posebno međunarodnom ratnom pravu, te se vrši nad njima neviđeni teror koji ima obilježja etničkog čišćenja i masovnih zločina prema civilnom stanovništvu, posebno ženama i djeci, kao i sustavno uništavanje infrastrukture, stambenog fonda, bolnica, škola i tvornica pod izlikom „istrebljenja Hamasa“. Tako je u protekla dva mjeseca, zbog neselektivnog bombardiranja, poginulo više od 21.500 djece i žena. Međunarodna zajednica šuti ili zauzima mlake stavove ne želeći se zamjeriti Izraelu i njihovim sponzorima u Americi. Upravo ta bezrezervna podrška Amerike Izraelu u svim sferama bilateralnih odnosa; vojnoj pomoći, blokadi potencijalnih izraelskih neprijatelja, kao što su Jemen, libanonski Hezbollah i Iran, kao i blokada snažnijeg suprotstavljanja arapskih zemalja, omogućuju nastavak agresije na ovu Palestinsku enklavu.

Istina o stvarnom stanju na području Gaze i o razmjerima katastrofalne sudbine civilnog stanovništva se skriva od naših očiju zahvaljujući našoj sluganskoj Vladi i prodanim medijima. Pogledajmo slike onih medija koji jedini objavljuju stvarno stanje stvari dostupno svima onima koji se žele istinito informirati, više empatije doći će u naša srca. Samo dobro informirani su u stanju boriti se za istinu i pravdu. Na tom putu koristimo društvene mreže kao i sve druge oblike informiranja i pritisaka, kako kod nas tako i na međunarodnom planu. Sjetimo se koliko smo krvi prolili u partizanskoj narodnooslobodilačkoj borbi u koju smo krenuli goloruki protiv fašističkih okupatora i bijesnih hordi njihovih pomagača – narodnih izdajnika ustaša i četnika, te svojim velikim doprinosom pobjedi zaslužili podršku, priznanje i pomoć zemalja Antifašističke koalicije, kao što se danas protiv takve profašističke sile suprotstavlja goloruki palestinski narod opkoljen u otvorenom zatvoru zvanom Gaza. Sad takvu pomoć ponudimo napaćenom palestinskom narodu kojemu je ta pomoć itekako potrebna.

Socijalistička radnička partija Hrvatske zahtjeva momentalni prekid ratnih operacija zaraćenih strana, hitnu dostavu hrane, vode, goriva, energije, osposobljavanje bolnica, želi mir među narodima koji bi se ostvario održavanjem međunarodne konferencije pod nadzorom Ujedinjenih naroda na temelju relevantnih rezolucija međunarodnog legitimiteta s ciljem postizanja sveobuhvatnog političkog rješenja koji jamči prekid okupacije, postizanje suvereniteta nad svojom zemljom, s Jeruzalemom kao glavnim gradom, u granicama od 4. lipnja 1967. godine te rješavanje pitanja izbjeglica na temelju UN-ove rezolucije 194, da se vrate u svoje domove i imanja s kojih su prognani od 1948. godine.

Za mir i slobodu palestinskom narodu! Za samostalnu palestinsku državu potpunog suvereniteta! Izraelske kolovođe masakra pred Međunarodni sud za ratne zločine!

29. 12. 2023.

SOCIJALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA HRVATSKE ­­­­­­­­­­