Povodom najavljenog prosvjeda medicinskog osoblja: SOS ZA ZDRAVSTVO

Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) izražava punu podršku organizatorima najavljenog prosvjeda medicinskog osoblja pod nazivom „SOS za zdravstvo“ u svim njihovim opravdanim nastojanjima i traženjima da se zaustavi pogubni tren daljnjeg propadanja i nefunkcionalnosti postojećeg zdravstvenog sustava.

Uz vas smo!

Organizatori prosvjeda su zamolili biti pošteđeni od političkih parola sudionika. što je potpuno razumljivo jer je katastrofalno stanje zdravstvenog sustava upravo prouzročila neodgovorna politika, ali među nama ima mnogo onih koji nisu na strani takve politike.

Sjetimo se samo „omraženog „socijalističkog sustava“, čije je zdravstvo današnjem ostavilo u nasljeđe brojne zdravstvene i farmaceutske ustanove, neke i svjetskog značaja, u kojem nije bilo priziva savjesti, a ni lista čekanja ili dopunskog osiguranja, odlijeva kadrova u inozemstvo, a koje već desetljećima vladajuća garnitura sustavno, privatizacijom i amerikanizacijom zdravstva, nije u stanju održavati u funkciji, popuniti bolničke kapacitete medicinskim osobljem i osigurati zdravstvenu zaštitu svim našim građanima ma gdje oni živjeli u našoj zemlji.

Sada je već svima potpuno jasno da vlast nije u stanju ispuniti Ustavom zagarantiranu zdravstvenu zaštitu svih naših građana.

Socijalistička radnička partija Hrvatske
18. 3. 2023.

https://dalmatinskiportal.hr/hrvatska/srp-podrzao-lijecnike-svima-je-jasno-da-vlast-nije-u-stanju-ispuniti-ustavom-zagarantiranu-zdravstvenu-zastitu-svih-gradana-/163532