Poziv na promociju knjige: Glavaš: kronika jedne destrukcije

Poziv na promociju knjige : sve zainteresirane građane!

U organizaciji Socijalističke radničke partije Hrvatske, u Zagrebu u petak, 11. veljače 2011., u prostoru Savezu boraca, Pavla Hatza 16, s početkom u 11,00 sati održat će se predstavljanje knjige „Glavaš: kronika jedne destrukcije”, autora Drage Hedela.

Pozivamo sve članove, simpatizere i sve zainteresirane građane, da prisustvuju promociji knjige poznatog i hrabrog istraživačkog novinara Drage Hedla. Moderator je Ivan Plješa, predsjednik SRP-a.

knjige „Glavaš: kronika jedne destrukcije“ – vrhunski politički triler, udžbenik građanske hrabrosti i podsjetnik da novinarstvo može biti plemenita i duboko etična profesija. Jedan od najboljih hrvatskih i europskih novinara Drago Hedl, u Kronici jedne destrukcije, privlačnim pripovjedačkim stilom opisuje zadnjih dvadeset godina u životu Branimira Glavaša. Iznosi kako je siromašni sin hercegovačkih doseljenika i društveni autsajder, u ratu postao gospodar života i smrti u Osijeku. Taj grad bio je mjesto gdje su mučeni i ubijani mirni građani srpske nacionalnosti, a Glavaš je bio glavni organizator terora pod državnim pokroviteljstvom. Hedl, koji je i sam dvadeset godina bio žrtva Glavaševih javnih uvreda i prijetnji, precizno i uvjerljivo secira psihološki profil strašljivog i gramzivog čovjeka nabijenog nevjerojatnom količinom destruktivne energije, čija moć u Osijeku ne splašnjava ni nakon što je definitivno, pravomoćnom presudom, utamničen na osam godina.