Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović potpuno izgubio kompas!

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE IVO JOSIPOVIĆ POTPUNO

IZGUBIO KOMPAS


Na proslavi Dana antifašističke borbe 22. lipnja 2012. godine u šumi Brezovica kod Siska, predsjednik Josipović je izjavio otprilike tako da su partizani u Narodnooslobodilačkom ratu i branitelji „Domovinskog rata“ borili se i ratovali za „istu stvar“- za slobodnu Hrvatsku??? To je ponovio i na proslavi osnivanja I. istarske partizanske čete 18. 08. 2012. godine u Istri. …Ono što su učinili partizani u borbi 1941.-1945., to su učinili i junaci, hrvatski branitelji u „Domovinskom ratu“…???
Predsjednik Josipović „podilazi“ hrvatskim braniteljima (iako oni ne priznaju tu usporedbu sa partizanima),ili je „zaboravio“ povijest, ili je u pitanju nešto treće???
Kako se može reći da su se partizani u NOR-u borili za istu stvar kao i „branitelji“ u „Domovinskom ratu“??? Jedina „zajednička stvar“ za koju su se borili partizani i branitelji je „slobodna Hrvatska“, ali i tu je velika razlika u cilju i rezultatima te borbe.
Partizani se jesu borili za slobodnu Hrvatsku, ali oslobođenu od okupatora i domaćih izdajnika u okviru Socijalističke Jugoslavije. A „hrvatski branitelji“ u „Domovinskom ratu su se borili protiv slobodne Hrvatske u okviru Socijalističke Jugoslavije i razbili tu Jugoslaviju! Kako se to onda može uspoređivati i nazivati „ista stvar“???
Partizani su u oslobodilačku borbu krenuli sa parolom bratstva i jedinstva na koju su se odazvali antifašisti i napredni ljudi svih naroda i narodnosti na prostorima bivše Jugoslavije i tako zbratimljeni izborili pobjedu, te Jugoslaviju, i u njoj Hrvatsku, svrstali u red zemalja pobjednica u Drugom svjetskom ratu. To bratstvo i jedinstvo je bio jedan od presudnih faktora u pobjedi i oslobođenju Jugoslavije.
A „hrvatski branitelji“ su raspirivali mržnju među nacijama Jugoslavije, naročito prema Srbima i jedno vrijeme Muslimanima (Bošnjacima), te tako razbijali Jugoslaviju i stvorili Hrvatsku, koja je danas na rubu propasti i praktički u protektoratu Evrope i krupnog kapitala.
Partizani u NOR-u su se borili za oslobođenje od okupatora i domaćih izdajnika i ujedno za socijalističku revoluciju, kojom je na kraju stvorena Socijalistička federativna republika
sa šest republika i dvije pokrajine (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Crna gora, te pokrajine Kosovo i Vojvodina).
Dakle, narodi Jugoslavije zbratimljeni, ne u „bratstvu u oružju“, kao to naziva predsjednik Josipović, već stvarno zbratimljeni u ravnopravnosti, jer su takvi ostali i kada nije bilo u pitanju oružje, već izgradnja. I stvorili su ravnopravnu socijalističku državu u kojoj su svi narodi i narodnosti kao cjeline i kao pojedinci imali ista prava i obaveze. A socijalističke republike i pokrajine su isto bile ravnopravne, slobodne i samostalne u odlučivanju o najznačajnijim pitanjima iz života i rada svojih građana, te republika i pokrajina kao cjelina. To je omogućilo da je Socijalistička samoupravna Jugoslavija imala poslijeratni najbrži razvoj u svijetu. Tako da je već do 80-tih godina prošlog stoljeća postigla nivo standarda i ukupnog privrednog i društvenog razvoja usporedo sa srednje razvijenim zemljama Evrope.
To su povijesne činjenice, koje ne može nitko pametan i razuman negirati i osporavati kao rezultate NOR-a i socijalističke revolucije!!!
A što su učinili „branitelji Domovinskog rata“?
Zajedno sa drugim nacionalistima na prostorima Socijalističke Jugoslavije, razbili tu Jugoslaviju, srušili socijalizam, uništili privredu, poljoprivredu i mnoge stambene i gospodarske objekte građana, porušili ili oštetili preko 3.500 spomenika iz NOR-a, od kojih su mnogi predstavljali remek djela jugoslavenskih poznatih umjetnika, otjerali preko 200.000 građana srpske nacionalnosti iz Hrvatske od kojih se velika većina nije do sada vratila, jer su stalno sistematski onemogućavani, veliki dio nedužnih Srba fizički likvidirali zločinci iz redova hrvatskog naroda… Uz to je u tom „Domovinskom ratu“ stradao i velik broj građana hrvatske nacionalnosti, bilo da su smrtno stradali od zločinaca iz redova srpskog naroda, ili poginulo u ratu, te velik broj invalida raznih kategorija…
I što je tu onda „zajednička stvar“ za koju su se borili partizani u NOR-u i branitelji u „Domovinskom ratu“?
Ništa!!! Volio bih kad bi tu „zajedničku stvar“ malo pobliže objasnio gospodin predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.
Sisak, 18.08.2012.god. Bašić Ivica, prof. ind, ped.