PROSVJED „IZDAJNIKA“ NA MARKOVOM TRGU

U organizaciji Radničke fronte održan je u ponedjeljak, 01. 02. 2016. u 18:30 sati prosvjedni skup na Markovom trgu u Zagrebu kao skup „izdajnika“. Učestvovalo je oko 2.000, uglavnom, mladih ljudi koji su pljeskom i skandiranjem pozdravljali teze koje su iznosili nekoliko govornika i govornica. Osobito je bilo složno skandiranje „…ostavka, ostavka …“ na prijedlog govornika da se traži ostavka Vlade. Skup je trajao jedan sat jer je toliko dobiveno vremena.

Karakteristično je da predstavniku Socijalističke radničke partije nije dozvoljeno da pročita kratku poruku koja je praktično identična stavovima organizatora protesta iznesenim na skupu, a koja glasi:

„Gospodo! Došli smo da vam pošaljemo poruku da mi nismo nikada napustili, a kamo li izdali svoj narod i jedinu nam domovinu, ali smo došli da vam poručimo da ovakvu državu nećemo.

Nećemo državu kojoj je sa Zapada nametnuta kasta koja živi četvrt stoljeća od rasprodaje onoga  što smo mi s narodom stvorili.

Preuzeli ste visoko razvijenu proizvođačku industrijsku zemlju, nisko zaduženu (svega 2,4 milijarde € duga!).

Doveli ste nas u dužničko ropstvo (60 milijardi € duga uz rasprodaju svega što smo stvorili). I sada gradite proračun na prodaji 500 milijuna € imovine našeg naroda. Gospodo, jednom prodano zauvijek je izgubljeno!

Gospodo, što je s gradnjom i modernizacijom tvornica od kojih narod živi? Niti znate, niti umijete!

Pretvorili ste društvo od proizvođačkog u potrošačko, koje živi od zajma i uvezene robe, a ne od domaće proizvodnje.

Nemamo više ništa svoje, čak imamo i nametnutu Vladu koja ima rezervne domovine.

Mijenjajte se, a izdajice ovog naroda tražite u svojim, a ne u našim narodnim redovima!

                                                  

Socijalistička radnička partija – Gradska organizacija Zagreb“