AKCIJA SKOJ-evaca U BEOGRADU

U četvrtak, 11. februara, je, kako prenosi Tanjug, u Beogradu održana međunarodna konferencija u organizaciji Centra za međunarodne odnose i održiv razvoj (CIRSD). Na skupu je prisustvovalo više stotina ljudi i 20-ak ambasadora, a govorilo se o američkoj vanjskoj politici, odnosima između SAD-a i EU, odnosima u EU, izbjegličkoj krizi i njenom utjecaju na zemlje EU.

Ono po čemu će događaj ostati upamćen je uspiješna organizirana i zapažena akcija intervencije koju je izvela grupa članova SKOJ-a, podmlatka Nove komunističke partije Jugoslavije, koji su ušli na skup u hotelu Metropol obučeni u partijske majice i prekinuli debatu uzvikujući parole: “Van NATO fašisti”, “NATO ubojice, marš iz Srbije”. Nakon što ih je osiguranje izvelo iz sale, odvedeni su na informativni razgovor.

Vijest je dobro primljena među elektronskim i pisanim sredstvima informiranja i prenio ju je neutvrđan broj medija iz Srbije i ostalih dijelova nekadašnje Jugoslavije.

 

Vladimir Kapuralin,

predsjednik SRP-a

 

 

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=228637

http://www.blic.rs/vesti/svet/incident-na-debati-vuka-jeremica-napolje-fasisti-iz-nato/m0j9bnh

http://www.blic.rs/vesti/politika/debata-cirsd-a-svet-se-ne-nalazi-u-novom-hladnom-ratu/snhzfq3

http://www.nspm.rs/hronika/incident-u-hotelu-metropol-grupa-mladica-prekinula-tribinu-cirsd-o-americkoj-spoljnoj-politici.html

 

 

Oni su skandirali sudionicima skupa među kojima je i novi američki veleposlanik Kyle R. Scott.

Među gostima i sudionicima debate su i profesor s Harvarda Jospeh S. Nye, dekan “fletcher” škole za pravo i diplopmaciju James Stavridis, predsjednik washingtonskog Centra za novu američku sigurnost Richard Fontaine i bivši poljski šef diplomacije i ministar obrane Radoslaw Sikorski.

(Tanjug)