SKUPŠTINA GRADSKE ORGANIZACIJE SPLIT

U utorak, 6. 11. 2018., održana je 6. izvještajno-izborna skupština Gradske organizacije Split. Nakon himne i Internacionale te minute šutnje za umrle drugarice i drugove, Izvještaj o radu u mandatnom razdoblju 2014.-2018. i Program rada u mandatu 2018.-2022. podnio je predsjednik Ranko Adorić, koji je naveo sve važnije momente svrstane u deset točaka. Zaključio je da su rad partije pratile mnoge nepovoljne društvene okolnosti, diskriminirajući izborni sistem, kronični nedostatak financijskih sredstava, nepravedna medijska blokada, izostanak mladih i stručnih kadrova i poodmakla životna dob većine članova, kao i neke subjektivne slabosti, ali stabilnost i kontinuitet rada partije nisu nikada dovedeni u pitanje.

Na Skupštini je za predsjednika ponovno izabran Ranko Adorić, dipl. ing., za zamjenika predsjednika prof. Ivan Grbec, za tajnicu Habiba Kučanin i blagajnicu Justina Kordiš te ostali članovi Predsjedništva, kao i Nadzornog odbora.

Velikan splitske kulturne scene, umirovljeni, redatelj HNK i, usprkos poznih godina, angažirani antifašist Ante Jelaska na Skupštini je proglašen počasnim članom Socijalističke radničke partije Hrvatske te mu je uručena prigodna plaketa.

Nakon skupštine održano je druženje članova i simpatizera povodom 21.godišnjice osnivanja SRP-a.

Split, 06. 11. 2018.

GRADSKA ORGANIZACIJA SPLIT