Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) održala izvještajno-izbornu Skupštinu i izabrala novo rukovodstvo

Izabrano je novo rukovodstvo koje će se moći nositi s problemima Republike Hrvatske u ovom vremenu i na ovom prostoru.

Dosta je tolerancije svakoj vlasti u ovih 26 godina koje se bave prošlošću jer ne  znaju voditi narod u sadašnjosti, niti vide viziju budućnosti.

Ako u Njemačkoj ne marširaju Hitlerove horde, zašto u Hrvatskoj marširaju ustaške, potaknute četničkim, uz blagoslov Predsjednice RH?

Hoćemo zemlju rada i nepotlačenog naroda.

Hoćemo zemlju vladavine naroda bez vladavine fratara, popova i lopova.

Nikom ne dozvoljavamo da ističe kako ovu zemlju voli više od nas, niti sebi uzimamo za pravo da kažemo kako je volimo više od poštenih građana koji se bore za njezino bolje danas i sutra.

To su neke od poruka sa Skupštine delegata i novog rukovodstva.

 

Za predsjednika SRP-a Hrvatske izabran je ekonomist Vlado Bušić, rođen 1954. godine, prekaljeni borac za ljudska prava. Nekadašnji sekretar omladine Slavonije i Baranje, predsjednik koordinacije studentskih zadruga Hrvatske i potpredsjednik istih na nivou Bivše Jugoslavije, direktor marketinga gradskog i županijskog Radija Požega. Dobrovoljni davalac krvi 60 puta. Za svoj rad dobitnik mnogih priznanja. Danas privatni poduzetnik.

Zamjenik mu je Mario Jarki, rođen 1975. u Koprivnici, no životom i radom vezan uz Vrbovec. Aktivist u borbi za pravo i pravdu, kroz SRP i kroz UABA (Udrugu antifašističkih boraca i antifašista), urednik SRP-ovih web-stranica.

Potpredsjednik je Hinko Seglin, rođen 1968. godine.

Predsjednik Glavnog odbora je Ivan Grbac, rođen 1955. godine, završio Fakultet političkih znanosti, veći dio radnog vijeka proveo je kao asistent na Ekonomskom fakultetu Split i kao savjetnik u Izvršnom  vijeću Splita.

Zamjenik  predsjednika Glavnog odbora je Pavle Vukčević, rođen 1941. godine. Fakultet političkih nauka završio je 1974. godine. Iste je magistrirao ,a doktorsku dizertaciju obranio na temu „Ostvarivanje samoupravljanja u radnim organizacijama Splitske regije“.

 

Zagreb, 17. 12. 2016.