SRP I DRUŠTVO TITO OBILJEŽILI DAN USTANKA NARODA HRVATSKE

Dana 27. 7. 2023., već tradicionalno su delegacije Socijalističke radničke partije Hrvatske, predvođena predsjednikom Rankom Adorićem, i Društva „Josip Broz Tito“ Split obilježili dan ustanka naroda Hrvatske, a povodom 82. godišnjice ustanka malom mjestu Srb, gdje je prvim plotunima protiv fašističkih okupatora i domaćih izdajnika započela narodnooslobodilačka borba koja je masovno prihvaćena od naroda u Hrvatskoj, a koji je nakon rata slavljen je kao Dan ustanka naroda Hrvatske.

Delegacije su prigodno položile cvijeće na partizansko Spomen groblje Lovrinac, simbolično se zahvaljujući svim poginulim za slobodu, kao i svim onima koji su, združeni s drugim narodima Jugoslavije, ostvarili mir, slobodu i poslijeratni društveni progres.

Oštro osuđujemo ponašanje hrvatske vlasti prema ovom dramatičnom i sudbonosnom događaju i sudionicima tih povijesnih i slavnih dana te zavedenog dijela građanstva koje trpi posljedice vulgarnog falsificiranja i revizije povijesti bez otpora i protesta, čime skrivanje istine, naročito od mladih, stvara devijantno i agresivno ponašanja jednog njenog dijela koje poprima zabrinjavajuće dimenzije.