SRP OBILJEŽIO 78. GODIŠNJICU OSLOBOĐENJA SPLITA OD FAŠIZMA

Danas je u Splitu svečano obilježen 26. listopad, dan kada su prije 78 godina slavni Titovi partizani 8. dalmatinskog korpusa oslobodili Split od fašističkog okupatora i domaćih izdajnika. Svečani program obilježavanja u organizaciji Grada i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Splita predvidio je posjet Partizanskoj spomen kosturnici na Lovrincu, polaganje vijenaca pred spomen pločom osloboditeljima Splita, postavljenoj na nekadašnjoj Vijećnici na Narodnom trgu (Pjaca) uz koncert Gradske glazbe Split te svečanost u Galeriji umjetnina.

Program je posebno uveličao gradonačelnik Splita Ivica Puljak koji je položio vijenac u ime Grada Splita kao i boračke organizacije. Na Narodnom trgu (Pjaci) cvijeće je položila i delegacija SRP-a Split te delegacije Društva „Josip Broz Tito“ Split i SDP-a. Uz to, brojne posjetitelje je pjesmom razveselila Gradska glazba Splita.

Nakon toga, svečanost je nastavljena u Galeriji umjetnina gdje su se biranim riječima, odajući poštovanje i zahvalnost borcima NOR-a za slobodu, prisutnima obratili gradonačelnik Splita Ivica Puljak i predsjednik boračke organizacije dr. Zdravko Roje.