SRP proslavio 1. Maj

SRP proslavio 1. Maj

Socijalistička radnička partija je svojim članstvom u Puli, Umagu, Rijeci, Splitu, Zagrebu, Đurmancu, Požegi i Slavonskom Brodu i širom Hrvatske, dala doprinos masovnosti sindikalnih prosvjeda i nametnula se  svojim vizualnim identitetom te vrlo jasnim porukama u letku “Što nam se dogodilo i što da se radi”. Pozdravljamo poruke  čelnika sindikalnih središnjica na Trgu J. Bana Jelačića i podržavamo poziv za 12.05.2012. godine na prosvjedni skup protiv kapitalizma. Prošle Vlade su dobile crveni karton od građana na izborima u prosincu prošle godine, nadamo se zauvijek, a ova je dobila vrlo ozbiljnu opomenu žutim kartonom, ne samo  sindikata nego i radnika Kamenskog, Dalmacijavina, Jadrankamena, Bilo kalnika, DIOKI-a, sindikata nezaposlenih i brojnih drugih.

Rezultati ankete  u emisiji HRT-1 “OTVORENO” Mislava Togonala da 83% građana žali za socijalizmom su potvrda opravdanosti simboličnog žutog kartona i nužnost sustavnih promjena sveukupnih društvenih kapitalističkih odnosa u Hrvatskoj, Europi i svijetu u korist socijalističkih.

Iskoristimo to raspoloženje građana Hrvatske, slobodnije iskažimo svoje programske stavove o socijalizmu, izađimo u javnost, obratimo se radnicima, studentima, nezaposlenima i poljoprivrednicima, te ugroženim umirovljenicima u pozovimo ih u jedinstveni front  za promjene sadašnjeg društva u pravednije socijalističko. Zato pozdravljamo jasne poruke sindikalnih lidera središnjica, poruke akcije M31, Radničke borbe, akcije zelenih demokratske stranke žena, i sindikata nezaposlenih.

Zastava SRP-a se jučer ponosno vijorila na Trgu J. B. Jelačića i Jarunu, transparenti jasnih poruka u Puli, bedževi  i majice SRP-a su zračili na ovom proljetnom majskom suncu na ulazu u park Maksimir, na Jarunu i Puli, a da nije bilo neprimjerenih izljeva negodovanja prisutnih građana i prolaznika. To nam daje novu snagu, polet i obvezu da budemo aktivniji i vodeće jezgro svenarodnog pokreta za promjene.

S. Šafran,