SRP se jedini oslanja na klasni argument

SRP se jedini oslanja na klasni argument

Socijalistička radnička partija u ovom je trenutku jedina politička partija u Hrvatskoj koja svoj program zasniva na klasnom argumentu, što znači nadređenost interesa rada i prava koja iz njega proistječu nad pravima na profit, odnosno malobrojnih izrabljivača tuđeg rada, istaknuo je predsjednik istarskog SRP-a Vladimir Kapuralin u Umagu, gdje je u srijedu na ulici s članovima te stranke dijelio letke prolaznicima.

Njihova je opcija jedina koja se zalaže za socijalizam i štićenje prava radnika, a protiv kapitalizma i kapitala koji je transnacionalan. Na putu ostvarenja svojih ciljeva SRP bi, veli njegov čelnik, prihvatio suradnju s antikapitalistički usmjerenim društvenim grupama koje prihvaćaju činjenicu da u ovom trenutku nisu realne radikalne pravno-političke promjene koje bi spriječile održavanje izbora. Potonji su naprosto politička činjenica, a prelazak izbornog praga omogućio bi im da zajedno s tim skupinama i klasno orijentiranim sindikatima kao parlamentarna stranka jačaju front protiv kapitalizma.

– Žestoko ćemo se suprotstaviti pokušajima daljnje rasprodaje preostalih materijalnih vrijednosti u Istri, u što prvenstveno spada potreba očuvanja brodogradnje. Protivimo se apartmanizaciji i betonizaciji priobalja i unutrašnjosti, megalomanskim projektima golf igrališta koji uništavaju najkvalitetnije površine, te planovima koji bi trebali građane Pule i prigradskih naselja odvojiti od obale kroz projekt “Brijuni rivijeru”. Podržavamo sve one koji se zalažu da kompleks Muzila ostane na raspolaganju građanima. Protivimo se proširenju Plomina na ugljen, dok za Rockwool smatramo da mu nije mjesto u Istri, jer štete za zdravlje ljudi i okoliša su prevelike. Od Rockwoola nama ostaju samo škovace, riječi su Kapuralina. Zaključio je da će tražiti preispitivanje lokacije za izgradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom na Kaštijunu. (T. KOCIJANČIĆ)