SRP u Požegi (V. izborna jedinica)

Vlado Bušić: U tvrtke uvesti radničko dioničarstvo

SRP poziva na ukidanje Zakona o privatizaciji jer je tim zakonom omogućeno da samo odabrani kupe poduzeća

PovećajVlado Bušić: U tvrtke uvesti radničko dioničarstvo

Želimo društvo slobodnih građana s jednakim mogućnostima – kazao je Vlado Bušić, nositelj liste Socijalističke radničke partije (SRP) u V. izbornoj jedinici.
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
Piše: Ljiljana Marić (Večernji list)

– Mi smo jedina stranka ljevice u Republici Hrvatskoj jer se jedini borimo za socijalizam 21. stoljeća i jedini nismo napustili radništvo. Želimo društvo slobodnih građana s jednakim mogućnostima – kazao je Vlado Bušić, nositelj liste Socijalističke radničke partije (SRP) u V. izbornoj jedinici.

SRP poziva na ukidanje Zakona o privatizaciji jer je tim zakonom omogućeno da samo odabrani kupe poduzeća po cijenama ponižavajućim za sve one koji su ta poduzeća stvarali.

– U tvrtke treba uvesti radničko dioničarstvo, a one koje su završile u stečaju vratiti radnicima. U poljoprivredi treba vratiti kombinate i PIK-ove kao najbolju zaštitu interesa poljoprivrednih proizvođača. Treba izvesti i reformu bankarskog sustava uz obavezno osnivanje dvije-tri nacionalne banke – kazao je Bušić iz SRP-a u kojem smatraju da treba odvojiti Crkvu od države te izbaciti vjeronauk iz škola.

Više o temi:

 

http://www.034portal.hr/clanak.php?id=2963&li=2

 

http://www.rva.hr/vijesti/pozega-zupanija/item/208-srp-je-jedina-stranka-ljevice-u-hrvatskoj