UDRUŽENA LJEVICA SPLITA OBILJEŽILA DAN OSLOBOĐENJA GRADA OD FAŠIZMA

74. godišnjicu oslobođenja Splita od fašističkog okupatora i domaćin izdajnika, udružena ljevica Splita, SRP i Nova ljevica, obilježile su simboličkom šetnjom u praskozorju „partizanskom stazom slobode“ kojom su partizanske jedinice u rano jutro prodirale u grad, dakle bivšom ulicom Prvoboraca, pa sve do bivšeg „gata 26. listopada“ na splitskoj rivi.

Skupu su se prigodno obratili Dragan Markovina i Ranko Adorić, koji je između ostalog naglasio „da se radi o jednom od najznačajnijih datuma u povijesti ovoga grada, a koji usprkos mnogih zahtjeva boračke i drugih političkih organizacija i udruženja nije upisan na štandarcu na Pjaci među drugim velikim datumima, jer vlast, koja se stidi svog antifašizma, to izbjegava učiniti“.

Udružena ljevica Splita, u delegaciji Dragan Markovina, Ranko Adorić i Habiba Kučanin, položila je cvijeće pred spomen-pločom oslobodiocima Splita na Narodnom trgu (Pjaca) uz druge delegacije.

Jednako tako su, u večernjim satima, prisustvovali manifestaciji antifašista pod nazivom En Face:::ANFAS 2018, koja prepoznaje društveno retrogradne pojave i koncepte te im se odlučno i pravodobno suprotstavlja. Već postaje tradicionalno okupljanje antifašista na Dan oslobođenja Splita s dodjelama nagrada na području Dalmacije u dvije kategorije: izvorne inspiracije i novog nadahnuća.

Vječna slava i veliko hvala Titovim partizanima – herojima koje nikada nećemo zaboraviti!