AKCIJA SKOJ-evaca, II. dio

Akcija SKOJ-evaca 14. veljače, kada su izrazili javni protest  na međunarodnoj konferenciji u hotelu Metropol u Beogradu, nije bio događaj za „jednokratnu upotrebu“.

https://www.srp.hr/akcija-skoj-evaca-u-beogradu/

U utorak, 23. veljače, održao je na Fakultetu političkih znanosti i novinarstva predavanje Michael Davenport, šef delegacije Evropske unije u Srbiji. Članovi SKOJ-a, koji su bili među publikom, usprotivili su se njegovom dolasku na fakultet uzvikujući parolu:  „Okupacija, ovo nije demokracija, mi smo prisiljeni na vas“.

Nakon toga, kako to već uobičajeno biva, demonstranti su nasilno izvedeni iz prostorije; mladiće je odvela policija, a djevojke su izbačene. Kako saznajemo, na njih je bilo i nasrtaja na koje policija nije reagirala.

Indikativno je da je policija bila u zgradi fakulteta, čime je povrijeđena autonomija institucije visoke obrazovne ustanove.

http://www.nspm.rs/hronika/zvizdanjem-i-uzvicima-okupacija-ovo-nije-demokratija-mi-smo-prisiljeni-na-vas-tri-osobe-prekinule-pocetak-predavanja-majkla-davenporta-na-fpn-u-u-beogradu.html

http://www.nkpj.org.rs/clanci-la/clanak_id=275.php

Dan ranije, 22. veljače, ispred već spomenutog hotela Metropol, održali su protestni skup NKPJ, SKOJ i Komunisti Srbije. Protestiralo se protiv konferencije  u organizaciji Centra za Evroatlantske studije, kojeg vode srpski oportunisti, a povod za protest bio je učešće na konferenciji visokih predstavnika kijevske fašističke hunte koja je zabranila rad KP Ukraine.

Uz dominantnu parolu „Smrt fašizmu – sloboda narodu“, zapažene su i one protiv NATO–a i solidarnosti s KP Ukrajine.

http://www.nkpj.org.rs/clanci-la/clanak_id=273.php

http://www.komunistisrbije.rs/