Iračka komunistička partija: ZAUSTAVITE IZRAELSKE BARBARSKE MASAKRE U PALESTINI

Politički biro Iračke komunističke partije dao je sljedeću izjavu nakon novog stravičnog masakra koji je počinila izraelska okupaciona vojska danas, bombardiranje škole Al-Fakhoora u izbjegličkom kampu Jabalia na sjeveru Gaze:

“Brutalna agresija izraelske vojske započela je od 7. 10. ubijanjem tisuća Palestinaca, uključujući djecu i starce, muškarce i žene, u Gazi i u gradovima Zapadne obale. Danas, cionističke agresorske snage počinile su još jedan masakr bombardiranjem škole Al-Fakhoora, koju vodi UN agencije za palestinske izbjeglice (UNRWA), što je dovelo do više od 200 mrtvih ljudi prema palestinskim medijskim izvorima. Ovi masakri se događaju dok se Washington i njegovi Zapadni saveznici dogovaraju s Izraelom, sprječavajući odluku o trenutnom prekidu vatre.

Sada je postalo jasno, kako je rekao službeni glasnogovornik UNRWA-e, da bombaški napad na školu Al-Fakhoora šalje poruku kako nema sigurnog mjesta u Gazi te da bolnice, pa čak ni škole, nisu sigurne od ovog barbarstva.

Ovi masakri su mrlje sramote na licima onih koji to nastavljaju činiti, podržavati ih i šutjeti o njima. Krv nevinih žrtava ostat će osuđujući dokazi barbarstva cionističke okupacijske sile, a posebno je sramotno suučesništvo od strane Zapadnih zemalja: Sjedinjenih Država, Britanije, Njemačke, Francuske i drugih.

Ovi barbarski zločini moraju odmah i bezuvjetno prestati, a arapski i islamski stav mora se aktivirati u vidu konkretnih mjera i pritiskom zaustaviti ovaj prljavi rat protiv palestinskog naroda.

Ove mjere također moraju uključiti i arapske zemlje koje su „normalizirale“ svoje odnose s Izraelom, provesti protjerivanje izraelskih veleposlanika i prekinuti diplomatske odnose. Arapske i islamske zemlje općenito moraju odmah početi koristiti sva ekonomska, politička i druga sredstva kako bi spasili narod Palestine od ovog genocidnog rata koji je nadmašio sve ono što su radili nacisti i fašisti.

Ujedinjeni narodi i Vijeće sigurnosti dužni su zaustaviti ovaj genocid.

Narodi arapskih i islamskih zemalja i cijelog svijeta, sve strane organizacije i institucije svih usmjerenja, danas su potrebni više nego ikada prije da pokrenu demonstracijske skupove i proteste te druge oblike pritiska i prisiliti vlade da prestanu naoružavati fašističku izraelsku vladu, da joj prekinu pomoć te prestanu pružati materijalnu i medijsku potporu. Sankcije i bojkot moraju biti nametnuti, prisiljavajući izraelsku okupacijsku državu da odmah zaustavi masakre, a vođe optužiti pred Međunarodnim kaznenim sudom kao ratne zločince. Oni su dužni također pružiti podršku i pomoć palestinskom narodu, spasiti ga od ovog gnjusnog cionističkog plana i nametnuti političko rješenje koje vodi do osnivanja nezavisne nacionalne države Palestine s Jeruzalemom kao njenim glavnim gradom.”

 

18. studenog 2023.

Politički biro Iračka komunistička partija