O Forumu radnika SRP-a

Socijalistička radnička partija u svom Statutu predviđa djelovanje članstva putem pojedinih foruma, a kao prvi naveden je Forum radnika. Važnost Foruma radnika proizlazi iz činjenice da je naša ciljana baza upravo radnička klasa s kojom želimo razmjenjivati informacije i ideje, organizirati tribine, raditi na Radničkom leksikonu – da zajednički analiziramo društvo i naš položaj u ovom društvu, ali i da zajednički osmislimo način na koji svoj položaj možemo poboljšati, čak potpuno promijeniti. Radništvo potičemo na sindikalno udruživanje, ali se radnički problemi moraju i politizirati.

Moramo se baviti politikom jer političke odluke bitno utječu na naš svakodnevni život. Moramo znati kako se puni državni proračun (jer ga mi punimo) i na što se sredstva troše (da li nam se vraća ono što nam se uzima, u kojem obliku i u kojoj mjeri). Da li će stvaranje povoljnije investicijske klime dovesti do otvaranja novih radnih mjesta? Da li ćemo zbog fleksibilizacije i deregulacije tržišta rada postati prekarijat, radnici koji žive u nesigurnosti? Demokracija je vladavina naroda, pa… kako to mi danas vladamo?

O ovim i sličnim temama želimo razgovarati ne samo putem interneta, nego i na tribinama – da zajednički sve te teme obradimo i objedinimo u Radnički leksikon koji bi radnicima omogućio razumijevanje nekih izraza i situacija iz političkog, ekonomskog i sindikalnog okruženja, a koje bi valjalo razjasniti iz perspektive interesa radničke klase.

Možemo li promijeniti sustav u kojem svojim poštenim radom ne možemo osigurati dostojanstven život sebi i svojim obiteljima? Možemo, ali samo zajedničkim snagama. Oni koji nas izrabljuju su od nas moćniji, ali mi smo brojniji, daleko brojniji. Ako smo i složni, ako se organiziramo, kako u sindikat tako i u radničku političku stranku, onda smo sila koja može zadati udarac. Dobro osmišljenim i organiziranim akcijama možemo svoj položaj u društvu poboljšati, čak potpuno promijeniti.

Zajedno možemo!

 

 

Posjetite nas! Dežurstva srijedom od 17 do 20 sati u Zagrebu, u Tratinskoj 27/1,

tel. (01) 5807-654 ili mob. 095 / 880-1632

Javite nam se na e-mail forumradnika@gmail.com

Pratite nas i komentirajte na https://www.srp.hr/category/forum-radnika/ ili preko Facebook stranice Forum radnika SRP-a.