OSMA IZBORNA SKUPŠTINA GRADSKE ORGANIZACIJE SPLITA

U srijedu, 9. 11. 2022., održana je 8. izvještajno-izborna skupština Gradske organizacije Split.

Nakon himne i Internacionale te minute šutnje za umrle drugarice i drugove u mandatnom razdoblju, izvještaj o radu u razdoblju od 2020. – 2022. podnio je predsjednik Gradske organizacije Split Ranko Adorić, koji je naveo sve važnije momente u dvogodišnjem mandatu kao i smjernice-program rada u narednom mandatu, prioritete i akcije.

Na skupštini je za predsjednika ponovno izabran Ranko Adorić, dipl. ing., za zamjenika predsjednika Ivan Grbec, prof., za tajnicu Suzana Nedić, za blagajnicu Radmila Mratinić, koji ujedno s Justinom Kordiš čine peteročlano Predsjedništvo Gradske organizacije Split. Izabran je i Nadzorni odbor od tri člana.

Skupština je donijela odluku da predsjednik predstavlja organizaciju te da Predsjedništvo može pravovaljano odrediti kandidate za visoka tijela SRP Hrvatske kao i delegate na sljedećoj 10. izvještajno-izbornoj Skupštini SRPH, koja će se održati polovicom sljedeće godine.

U narednom periodu, ispred Gradske organizacije Split stoje zahtjevni zadaci revitalizacije i omasovljenja organizacije te aktivnijeg djelovanja u javnosti. No, pored svih nepovoljnih okolnosti, nećemo pokleknuti, već, svjesno koristeći iskustvo starijih i elan mladih, nastojati ostvariti zacrtane ciljeve.

Predsjedništvo će i dalje biti izvor ideja i akcija naše partije u Splitu, dosljedno čvrsti na braniku stvaranja socijalističkih, dakle humanih društvenih odnosa, slobodnih ljudi te pozivamo članove i naše drage prijatelje na još tješnju suradnju i veću aktivnost u interesu boljitka svih ljudi.

Split, 10. 11. 2022.

GRADSKA ORGANIZACIJA SPLIT