OTVORENO PISMO

 

SABORU I VLADI REPUBLIKE HRVATSKE, PREDSJEDNICI REPUBLIKE HRVATSKE GRADONAČELNIKU GRADA  ZAGREBA I SKUPŠTINI GRADA ZAGREBA

Predsjedništvo udruge izražava protivljenje izraženoj namjeri da se na konstitutivnoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba 1. 7. ukine Trg maršala Tita u Zagrebu te u svezi toga  priopćava:

VRIJEME JE DA SE UJEDINIMO U JEDINSTVENU SLOBODARSKU FRONTU GRAĐANA LIJEPE NAŠE – NE DAMO SKIDANJE  IMENA  TRGA MARŠALA TITA U ZAGREBU.

Vrijeme je da se osvijestimo i progledamo, da ne budemo slijepi, gluhi i neznalice kod zdrave pameti, da ne budemo zauvijek stoka sitnog zuba za podmirenje nezasitnih apetita naših političara, velikodostojnika i njihovih plaćenih poltrona. Oni nas potiču da mrzimo jedni druge po naciji, vjeri i svjetonazoru da bi lakše i dulje nama vladali kako bi podmirili svoje osobne i neke stranačke apetite. Oni potiču razbuktavanje mržnje prema drugima i drugačijima, žele da fašiste i naciste uzdignu na pijedestal  dobrotvora, a antifašiste, borce za demokraciju, humanost i sveopći napredak ljudskog društva, u zlikovce. Sada im smetaju socijaldemokrati, komunisti, antifašisti, zeleni i humanisti, smeta im znanost i kultura, smeta im objektivna povijest samosvojnosti hrvatske države i u svoju prljavu beskrupuloznu igru umeću najniže ljudske i moralne gadosti.

Neki mračni političari u 125. godišnjici rođenja JOSIPA BROZA TITA ucjenjuju druge da im za ponuđenu suradnju izdaju svoje ljudske i životne principe i da skinu ime Trga MARŠALA TITA u Zagrebu. To neće i ne smije proći.

Ujedinimo se prije nego bude kasno, prije nego crnokošuljaši ovladaju ovom demokratskom državom u potpunosti.

NO PASARAN – NE DAMO SVOJU  SLOBODARSKU DEMOKRATSKU BUDUĆNOST I SJAJNU  POVIJEST HRVATSKOG NARODA U JEDNOKRATNE  DNEVNO POLITIČKE  INTERESE

 

GRAĐANI – ANTIFAŠISTI  UABA JUG ZAGREB  I GRAĐANI  GRADA ZAGREBA

 

http://uaba-jug-zagreb.hr

 

 

Tajnik udruge                                                                           Predsjednik udruge

Stjepan Šafran                                                                         Boris Biličić