Radnički leksikon

Forum radnika Socijalističke radničke partije pokreće izradu Radničkog leksikona koji bi radnicima omogućio razumijevanje nekih izraza i situacija iz političkog, ekonomskog i sindikalnog okruženja, a koje bi valjalo razjasniti iz perspektive interesa radničke klase.

Ovo je prvi pokušaj izrade ovakvog leksikona, zato smo se odlučili za otvorenu formu. Leksikon bi se neprestano dorađivao, u suradnji sa samim radnicima i sindikalnim povjerenicima prema njihovim potrebama i iskazanom interesu.

Pozivamo sve radnice i radnike da nam se priključe i da se aktivno uključe u izradu Radničkog leksikona. Da zajednički analiziramo društvo i naš položaj u ovom društvu, ali i da zajednički osmislimo način na koji svoj položaj možemo poboljšati, čak potpuno izmijeniti.

Mi vjerujemo da je to moguće, ali samo zajedničkim snagama. Ako smo organizirani, složni, ujedinjeni.

Zajedno možemo!

 

Tko je odgovoran za situaciju u društvu? Kakav je stav radnika prema političkim pitanjima? Da li je važno razumijevanje političkih pitanja? Kako se odluke koje donose političari reflektiraju u svakodnevnom životu radnika? Na primjer, da li radnici trebaju dobro shvaćati termine poput “državnog proračuna”, “stvaranja povoljnije investicijske klime”, “fleksibilizacije i deregulacije tržišta rada”, “prekarijata”, “demokracije”?

 

 

 

Posjetite nas! Dežurstva srijedom od 17 do 20 sati u Zagrebu, u Tratinskoj 27/1,

tel. (01) 5807-654 ili mob. 095 / 880-1632

Javite nam se na e-mail forumradnika@gmail.com

Pratite nas i komentirajte na https://www.srp.hr/category/forum-radnika/ ili preko Facebook stranice Forum radnika SRP-a.