TRG MARŠALA TITA

Poštovane drugarice, poštovani drugovi….

izjavom o promjeni imena Trga maršala Tita, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jasno je dao do znanja da nimalo ne drži do svojih riječi danih u predizbornoj kampanji o referendumu u svezi promjene imena istoga. K tome se zbog dobivanja većine u Skupštini grada prodao desnici. On je ovom odlukom odlučio podržati one koji posve otvoreno tvrde da Zagreb, kao ni Hrvatska, nisu oslobođeni 1945. i da bi trebalo ukinuti Dan antifašističke borbe. Ovime je jasno ustvrdio koje snage upravljaju zemljom: one koji iskazuju otvorenu simpatiju prema ustaškom režimu. Želi se izbrisati antifašistička prošlost a sve ka cilju da se makne antifašizam iz Ustava Republike Hrvatske.

Pošto je GO SRP Zagreb u totalnoj medijskoj blokadi, ovim putem poručujemo da ćemo se svakako priključiti potpisivanju peticije i odazivati se svakom prosvjedu za očuvanje imena Trga.

Istovremeno iskazujemo i čuđenje kako se Udruga antifašista te razne njihove sekcije, posebice Društvo Josip Broz Tito, nisu nimalo uključile u obranu očuvanja imena Trga – ili je to bilo vrlo mlako, te kako su na svaki način izbjegavale suradnju s malim strankama poput SRP-a, SKH te im na svojim skupovima zabranjivali bilo kakve istupe dok su, primjerice lani, nakon obilježavanja Dana mladosti riječ dali Laburistima koji više i ne postoje… Na svaki naš pokušaj zajedničkog dogovaranja i nastupa naišli smo na nerazumjevanje.

Drugovi antifašisti, trgnite se iz fotelja u Hatzovoj i dajte svoj glas za očuvanje imena Trga maršala Tita!

 

Predsjedništvo GO SRP ZAGREB