Živio Prvi maj!

Vrijeme je za otpor, vrijeme je za borbu!

Još uvijek imamo pravo na pola sata plaćene pauze. Još uvijek imamo pravo na određeni broj dana plaćenog godišnjeg odmora. Ta i brojna druga prava nismo oduvijek imali i nitko nam ih nije samo tako dao. Za njih su se radnici morali boriti, ponekad ih i svojim životima platiti.

Stečena prava nam žele umanjiti, žele nas još bezočnije izrabljivati, žele nas poniziti. Zašto? Zato što mogu, zato što im damo!

Privatizacijama nas pljačkaju, štednja se prebija samo preko radničkih leđa, poduzeća se uništavaju, radna mjesta gase, gaze se naša prava, traži se još fleksibilnije otpuštanje radnika.  Zašto? Zato što mi šutimo!

Prvi maj nije još jedan neradni dan za izlete, roštiljanje ili odlazak na besplatnu porciju graha. Prvi maj je dan sjećanja na žrtve koje su pale u borbi za veća radna prava. Prvi maj je oživljavanje njihove borbe našom borbom za naša prava – za pravo na rad, za redovnu isplatu plaća, za plaće od kojih se može živjeti.

Radnice i radnici, mi smo brojniji, daleko brojniji od onih koji nas izrabljuju. Ako smo i složni, organizirani i solidarni – onda smo moćna sila koja se može oduprijeti. Naša će pobuna jačati, naš otpor rasti, naše će se borbe ujediniti.

Socijalistička radnička partija svim radnicama i radnicima čestita Prvi maj, međunarodni praznik rada!