KVADRATURA USTAŠKOG KRUGA

Konačno je i Katolička crkva u Austriji, odnosno njen koruški dio, odlučio distancirati se od zadnjih fašističkih rudimenata u ovom dijelu Evrope, odbivši izdati dozvolu za služenje mise hrvatskim biskupima na blajburškom polju. Analiza dosadašnje prakse događanja na Bleiburgu, dala je dovoljno argumenata za zaključak da bi to moglo biti kompromitirajuće za austrijsku Katoličku crkvu, austrijsku državu i naročito za sam Bleiburg, slovenski Plibek, koji se percipira kao posljednje masovno javno okupljanje fašista u Evropi, u njihovoj ustaškoj inačici. Austrija, koja je već lani pojačala nadzor nad događanjem i izrekla prve sankcije za isticanje ustaških simbola i parola, donijela je zakon kojim se na njenom teritoriju zabranjuje isticanje ustaških simbola, uniformi i poruka, čime ih je svrstala tamo gdje i spadaju – uz bok nacističkih i fašističkih.

Hrvatska autistička politika ne prepoznaje signal koji joj je upućen iz Austrije koji joj nastoji pomoći da se očisti od najsramnije epizode svoje povijesti, nakon što su to davno učinili njeni nekadašnji mentori, već nastoji otvoriti polemiku po tom pitanju i „uputiti“ domaćine što im je činiti, demonstrirajući pritom egzemplarno nepoznavanje etike uređenih društava koja ne licitiraju sa svojim odlukama i koje dobro pretresu prije nego sa njima izađu u javnost.

Ustaški dernek koji se sredinom maja održava na Bleiburgu pod pokroviteljstvom Sabora, kojemu je svrha oplakivati poraz NDH koji se na tom mjestu dogodio tjedan dana nakon završetka rata i kapitulacije njihovog mentora, nacističkog Trećeg Reicha, ostao je tako bez svoje supstance i izazvao šok i nevjericu hrvatske klerofašističke desnice. Ali ne gubi se vrijeme, traže se rješenja i jedno je već ugledalo svjetlo dana. Dernek treba prebaciti u Macelj. S obzirom na blizinu granice, mogli bi računati na logističku podršku Romana Leljaka, poznatog filoustaše i osuđivanog prevaranta. Ako realizacija ideje poluči dobar rezultat, onda bi slijedeći korak mogao biti Jelačić plac u Zagrebu, što bi predstavljalo zatvaranje kruga i povratak na mjesto odakle je sve i krenulo pred 74 godine.

http://www.regionalexpress.hr/site/more/kvadratura-ustashkog-kruga

 

 

Vladimir Kapuralin

2 komentara

 1. Avatar Boro napisao:

  Što reći kad je njemačka dodjelila Ngradu Plenkoviću , a on sa čitvim presjedništvom plaća Ustaški dernek koji su mu zabranili desničari u Astriji!Malo je onih koji se zalažu za Europu. Jedan od njih je i hrvatski premijer Plenković – rekao je Laschet pa istaknuo “Mislim da bi Hans-Dietrich Genscher veselilo da vidi da je premijer jedne zemlje za koju se zalagao, dobitnik ove nagrade“. Genšer, Schreder,Scharping i Mesić na tajnom sastanku donose plan rušenja Jugoslavije koji u detaljima objvljuje SPIGEL.DE! Schreder u kasnijim izjavama tvrdi da je to NATO agresija na suverenu držvu!
  Citat:Er selbst habe als Kanzler beim Jugoslawien-Konflikt ebenfalls gegen das Völkerrecht verstoßen. “Da haben wir unsere Flugzeuge (…) nach Serbien geschickt, und die haben zusammen mit der Nato einen souveränen Staat gebombt – ohne dass es einen Sicherheitsratsbeschluss gegeben hätte.” Insofern sei er mit dem erhobenen Zeigefinger vorsichtig, betonte Schröder.”

 2. Avatar Vladimir napisao:

  Poštovani Boro,

  možete li mi dostavit link spomenutog članka u Spiegelu, ili kopiju, ako je iz štampanog izdanja.

  Unaprijed zahvaljujem.

  Lijep pozdrav

  Vladimir Kapuralin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


Hit Counter by http://yizhantech.com/